pátek 8. září 2017

Špenátový quiche a banánový chlebíček

Dneska jsem se potřebovala nějak uklidnit a tak jsem si řekla, že si udělám odpoledne v kuchyni. Po práci se mi nechtělo ani jít nakupovat a vymýšlet přesně, co uvařím, tak nakonec byly recepty "co dům dal".

Špenátový quiche
Těsto
200 g bílého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
půl lžičky soli
cca 200 g špaldové mouky (těsto se mi lepilo tak jsem ještě dosypávala dle potřeby)
1 vejce

Nádivka
2 cibule
olivový olej na osmažení cibule
cca 150 g šunky
cca 150 g nastrouhaného eidamu
kelímek žervé
3 stroužky česneku
1 kostka špenátu (lze použít listový nebo čerstvý, ale ten jsem doma neměla)
2 vejce
sůl, pepř dle chuti

Všechny suroviny smícháme a zpracujeme do hladkého těsta a dáme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Osmažíme cibulku, šunku, rozpustíme kostku špenátu, přidáme sůl, pepř, žervé a necháme odstát. Mezitím do vysypané formy strouhankou namačkáme těsto, propícháme a dáme do trouby na cca 10 minut na 180 stupňů. Těsně před vyndáním těsta z trouby přidáme do odstáté směsi vajíčka, sýr a směs nalijeme do formy na předpečené těsto a necháme cca 30 minut péci. Koláč rodině chutnal spíše studený z ledničky.



Banánový chlebíček

Suroviny
2 zralé banány
prášek do pečiva
250 g špaldové mouky
lžíce datlového sirupu
hrst nasekaných mandlí
lžíce kakaa
100 g bílého jogurtu
1 vejce

Na chlebíček ovoce dle chuti

Vše smícháme v míse dohromady, nalijeme do formy a ozdobíme ovocem, já posypala ještě skořicí. Jednoduché a rychlé. Pečeme cca 30 minut na 150 stupnů.

1 komentář:

  1. Po vizuální stránce to vypadá super a ten quiche cítím až sem. Ale chtěla jsem vám hlavně pochválit kuchyňské nádobí. To vypadá fakt luxusně. Kde jste ho koupila? Po něčem takovém pasu už delší dobu. My máme zatím takové starší kousky, ale teď na zimu bych si chtěla pořídit právě nějaké novější kousky, ať mi to vaření a pečení jde pěkně od ruky. :)

    OdpovědětVymazat