pondělí 19. února 2018

Garmin Vivoactive 3

Jsem typ člověka, který si rád sleduje svoje aktivity, porovnává je a motivuje se výsledky. Před necelým rokem jsem si pro začátek pořídila fitness náramek od Fitbit, ale měla jsem již pocit, že bych to chtělo něco lepšího, hlavně pro běh. Aby náramek měl GPS. Na závodu v lednu mě uchvátily hodinky Garmin a hlavně jejich aplikace, které se aplikace od Fitbit nedá vůbec rovnat. Začala jsem tedy pokukovat po hodinkách značky Garmin. Po dlouhém rozhodování, přečtení milionu recenzí a porovnání mnoha fotek jsem se rozhodla pro Fenix 3. Všechny jejich parametry byly super, akorát když mi dorazily, přišlo hned zklamání. Hned po nasazení jsem věděla, že si je nechat nemohu, vůbec mi na ženské ruce neseděly, byly těžké, robusní, neforemné, překážely mě. I když mě v diskuzích upozorňovali, že na ženskou ruku nejsou to pravé, nedala jsem si říci. Nakonec si je odkoupil ode mě taťka protože se mu zalíbily a já věděla, že si pořídím GARMIN VIVOACTIVE 3 v bílé barvě. Hodně lidí mě doporučovalo Garmin Fenix 5, ale bohužel i cena cca 7300 Kč, které stály Vivoactive 3 byla pro mě již docela vysoká za hodinky natož Fenix 5. Ale Garmin Fenix 5 v rose gold jsou prostě TOP.

Docela jsem se bála hodně negativ, které jsem si o nich přečetla. Negativa šla hned stranou když jsem otevřela krabičku. Pecka. Vzhledově jsou krásné, hodí se snad ke každému oblečení (asi kromě vážně společenskému). Nemohu se na ně vynadívat. Velký výběr displejů zaručí každý den jiný vzhled hodinek. Já osobně nepotřebuji úplně asi přesná čísla. Jestli mě hodinky změří špatně patra, tak to vážně neřeším. Nic není stoprocentního.
Recenzí se dá přečíst asi hodně, já se zaměřím na věci, kterých jsem se díky přečteným recenzím dost bála.

DOTYKOVÝ DISPLEJ: Názory na dotykový displej se dost liší, někomu vyhovuje, někdo by u sportovních hodinek dotykový nechtěl. Za mě určitě lepší než nedotykový jako je u Fenix 3. Zdá se mi to pohodlnější rychlejší, přehlednější. Bohužel když cvičím dost často se rozsvěcuje i když ho mám zamklý.

ZAMRZAJÍ, SEKAJÍ SE, MUSÍ SE ZAPNOUT/VYPNOUT: Hodinky mám zhruba měsíc a nestalo se mi, že by hodinky se nějak zasekly a ani jsem si nevšimla, že by přestaly měřit aktivitu.

MALÝ VÝKON BATERIE: Oproti Fenix 3 je baterie vážně hooodně slabá. Na lyžích se zapnutou GPS cca 6 hodin mi hodinky vydržely nabité jeden den. A Fenix 3 měly vybitých cca 10 %, Když jdu běhat cca hodinu, tak musí být hodinky nabité cca na 25-30%. Pokud střídáte aktivity bez potřeby GPS, nějaká aktivita s GPS, tak nabíjím v průměru za 5 dní. Hodinky nabíjím okolo 1,5 hodiny. Mě osobně tato výdrž nevadí a oproti např. Apple Watch 3, které jsem měla zhruba měsíc, mě přijde výdrž docela super, nijak mě neomezuje. S Apple Watch 3 jsem chodila věčně s vybitými hodinkami.

Já osobně si hodinky na sprchování sundávám. Já si říkám, že s tak drahou věcí se nebudu přeci sprchovat :D Ale to asi není hlavní důvod, poprvé když jsem se s hodinkami osprchovala udělala se mi pod náramkem vyrážka, na kterou jsem trpěla i při nošení Fitbit náramku, tak proto alespoň při sprchování chci dát hodinkám klid a v tuto dobu je nabíjím.

Stříbrný okraj hodinek je bohužel velmi náchylný na poškrábání, i když se snažím se k hodinkám chovat hodně dobře, již snad po třech dnech nošení byly vyditelné škrábanečky. Nechci vidět jak budou hodinky vypadat za pár měsíců. Na samotné sklo se dá pořídit odolné sklo proti poškrábání. Tím, že jsou hodinky jako novinka nedá se na ně sehnat velké množství náramků, ale mají stejný systém i rozměr řemínku jako hodinky značky Samsung Gear 3, takže pokud objednáte řemínek na tyto hodinky určitě Vám bude sedět i na Vivoactive 3.

APLIKACE MyFitnessPal: Aplikace, kterou ocení ten, kdo chce si hlídat denní příjem. Aplikace se velmi snadno ovládá. U většiny potravin stačí naskenovat čárový kód nebo ho ručně vypsat a aplikace Vám rozepíše makra. Dá se propojit se základní aplikací hodinek Connect. Velká škoda, že u nás nejsou zatím podporované platby hodinkami. Já osobně bych asi tuto službu často využívala, protože když běžím, tak si kolikrát řeknu, mohla sis vzít peníze a stavit se po cestě nakoupit. Nebo si vzpomenu, že potřebuji nějakou drobnost. Takže občas jdu až po doběhu třeba pro jednu věc, ušetřilo by to dost času.

KLADY
+ multifunkční hodinky
+ hodinky mají buzení pomocí vibrací
+ notifikace z mobilního telefonu
+ vzhled - lehký, vkusný, na ruce nejsou ani cítit
+ GPS
+ velmi dobře propracovaná aplikace + další aplikace jako je Strava, MyFitnessPal
+ optický senzor zabudovaný na spodní straně hodinek
+ mnoho sportovních funkcí (běh na páse i venku, chůze uvnitř i venku, eliptický trenažér, jízda na kole, in-line brusle, plavání v bazénu apod.)
+ celodenní monitorování (aktivit, spálených kalorií, spánku, nastoupaných pater, aktivních minut, počet kroků, stresu apod.)
+ jako levák oceňuji variabilitu nastavení, dle toho na jaké ruce hodinky nosíte
+ lehké a rychlé ovládání díky dotykovému displeji (oproti Fenix 3)


ZÁPORY
- náchylný displej na poškrábání
- při používání GPS dost rychle se vybíjejí
- při aktivitě se dost často rozsvěcuje displej i když je zamčený

SUMA SUMÁRUM: Pokud jste hobby sportovec jako já, který si potrpí na vzhled a nechce investovat více peněz do Fenix 5, jsou hodinky určitě pro Vás. Já osobně jsem nadmíru spokojená a negativní recenze, kterých jsem se obávala, museli psát asi velmi dobří sportovci možná až vrcholový sportovci. Protože pro moje použití jsou až nadmíru dostačující:)



2 komentáře:

  1. U těch Apple Watch 3 byla ta baterka hodně velký problém. Zvlášť když to člověk fakt využívá a má to jako "pracovní nástroj" na organizaci času a tak dále. Prostě na orientaci v pracovním dni. Ale Apple Watch 4 jsou super. Ty mám moc rád. Jen to chce obal Apple Watch, protože tam jsou zase neduhy v šasi, na kterém je vidět každý škrábanec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se třeba Apple Watch líbí, ale nekoupila bych si to kvůli vysoké ceně. Nehledě na to, že to člověk musí pořád nabíjet. Já teď například na ruce nosím takový ten fitness náramek Xiaomi Mi Band 7 a ten nabíjím tak jednou za 14 dní. Někdy mi vydrží i 3 týdny. Je ale pravda, že oproti Apple Watch to zase tolik chytrých funkcí nemá, no.

      Vymazat